Nieuws

Zeilers gezocht die virtueel langs windmolenparken willen varen

Het simulatoronderzoek vindt op 9 oktober plaats

12:47

Onderzoekers zijn dringend op zoek naar zeilers voor een simulatoronderzoek naar de risico’s van toenemende windmolenparken en de met steeds meer verkeer gevulde Noordzee. Het simulatoronderzoek zal plaatsvinden op 9 oktober.(Update: Het onderzoek is verplaatst naar 11 oktober) De beslissingen die jij als deelnemer maakt, zijn belangrijk voor het onderzoek.

Het onderzoek maakt onderdeel uit van het MOSWOZ-programma en wordt gedaan in opdracht van Rijkswaterstaat. De onderzoekers zijn specifiek op zoek naar zeilers die ervaring hebben met varen van zeiljachten rond de 9 tot 15 meter, minimale ervaring hebben met het maken van een oversteek van Nederland naar Engeland en minimale ervaring hebben met het varen door en langs windmolenparken. 

Welke beslissingen maak je

Een deelnemer zal verschillende scenario’s in een part-task simulator varen. Daarbij zijn de onderzoekers geïnteresseerd zijn in de beslissingen die zeilers maken en waarom ze die maken. Op woensdag 11 oktober moet je tussen tussen 14:00 en 19:30 aanwezig kunnen zijn bij Simwave in Barendrecht. Je zal dan ongeveer vier uur plaatsnemen in de simulator en er staat een kleine vergoeding tegenover de deelname.

De observaties en data die worden verzameld, worden omgezet in een onderzoeksrapportage gericht op het identificeren van risico’s. Rijkswaterstaat en aangesloten partijen kunnen dit gebruiken om eventuele maatregelen te treffen, mocht daar indicatie voor zijn. 

Als je wil helpen, vul dan het volgende formulier in: https://intergo.typeform.com/to/wzyIm1EB of neem contact op met vanes@intergo.nl.

Omslagfoto: © EnecoMedia/CC BY SA 2.0

Tags: Last modified: 19 september 2024
Sluiten