Nieuws

Zeilen en gezelligheid: studentenzeilverenigingen stellen zich voor

Op de Rijn, Kralingse Plas of Middellandse zee

09:43

Studentenzeilverenigingen

Wie tijdens zijn studie veel wil (leren) zeilen, kan in elke studentenstad wel zijn hart ophalen bij een studentenzeilvereniging. De ene vereniging gaat helemaal voor het wedstrijdzeilen, bij de andere staat gezelligheid voorop, maar overal kun je volop zeilen. Verschillende studentenzeilverenigingen uit het hele land stellen zich voor aan de nieuwe lichting studenten.

Aqua, Wageningen

“W.S.Z.V. Aqua is dé studentenzeilvereniging in Wageningen. Ik hoor je al denken, kan je zeilen in Wageningen? Jazeker, we zeilen op de Rijn met Valken, Lelievletten, Laser en de tweemans Laser Vago! Donderdagavond is het vaste prik om met z’n allen te zeilen waarna we gezamenlijk eten en een kampvuur/feestje bouwen. Daarnaast gaan de liefhebbers ook op alle andere momenten van de week het water op. Verder doen we jaarlijks vier supergezellige zeilweekend in Friesland. Dus, studeer jij in Wageningen? Bekijk dan onze website, wszvaqua.nl, of stuur een mail naar wszv.aqua@wur.nl! We hopen je snel te zien, Aquaack!”

Beeld: Aqua

Broach, Delft

D.S.W.Z. Broach is de studenten-wedstrijdzeilvereniging van Delft. Sterker nog, Broach is zelfs de enige studentenvereniging in Nederland die zich richt op wedstrijdzeilen. Bij geen andere studentenzeilvereniging staat het wedstrijdzeilen zo hoog in het vaandel. Door deze insteek is Broach een vereniging van zeer fanatieke en enthousiaste zeilers. Naast zeilen is er uiteraard ruimte voor gezelligheid. Per slot van rekening is Broach wel een studentenzeilvereniging. Zo komen de leden elke week samen en zijn er regelmatig feesten en activiteiten. Broach biedt een unieke combinatie van actief zeilen tot topzeilen in combinatie met gezelligheid. Houd jij van zeilen, dan is Broach gedurende jouw studietijd een ideale plek om te vertoeven!”

Beeld: Blauwe Schuit

Blauwe Schuit, Leiden

A.L.S.Z.V. De Blauwe Schuit is dé studenten zeil- en gezelligheidsvereniging van Leiden en omstreken. Of je nou met de zon op je gezicht en de wind in je haren wilt genieten van het betere leven of spannende wedstrijden wilt varen, het water lonkt hier altijd! Met ongeveer 250 leden en een van de grootste studentenzeilvloten van Nederland is er voor ieder wat wils. Valk, FF65, RS500, Laser, we hebben het allemaal! Elke dinsdagavond om zeven uur klinkt de scheepsbel voor het eten en om de borrel in te luiden. Praat met je vrienden bij aan de mooiste bar van Leiden en geniet samen van het uitzicht vanaf het balkon van onze sociëteit!”

Beeld: Leukotheia

Leukotheia, Delft

“Ahoy! Wij zijn D.S.Z.V. Leukotheia, de grootste ondervereniging van de studentenvereniging Sint Jansbrug in Delft. Als zeilondervereniging organiseren we door het jaar heen verschillende activiteiten. Zo hebben we zeilweekenden op de Kaag, een weekend zeilen op tjalken in Friesland, het Sint Pannekoek pannenkoekendiner en wat spontane zeiluitjes op ons eigen valkje. Ook kunnen jullie ons altijd vinden op ZeeZeilRace, waar wij samen met twintig boten en 160+ studenten gaan wedstrijdzeilen en feesten op de Middellandse Zee. Ook dit jaar zien we jullie daar graag terug!”

De Loefbijter, Nijmegen

N.S.Z.V. De Loefbijter is een studenten sport- en gezelligheidsvereniging met circa 200 actieve leden, waar je terecht kunt als je al volleerd zeiler bent, of nog nooit voet aan dek hebt gezet. Wij zeilen op zwaardboten, kielboten en een kajuitboot. Met ons uitgebreide aanbod aan zeil- én borrelactiviteiten is er genoeg gelegenheid om nieuwe mensen te leren kennen. Zeilgerelateerde activiteiten zijn onder andere de zeilweekenden, trainingsdagen en interne competities zoals een Spiegelwaal Regatta. Tijdens de wekelijkse borrel staat vooral gezelligheid centraal en wordt er met elkaar gekletst en gedanst. Bij de Loefbijter kan alles en jij bepaalt waar je voor gaat!”

Studentenzeilverenigingen
Beeld: De Loefbijter

Mayday, Groningen

“Wij zijn Mayday, een studentenvereniging met zo’n 400 leden waar zeilen centraal staat. Ons prachtige sociëteitsschip de Nicolaas Mulerius gebruiken we voor elke activiteit die mogelijk is, zeilen, borrelen, weekendjes weg, wedstrijden. Daarnaast hebben we ook nog valken, catamarans en een RS Quest. Met deze boten varen we op allerlei verschillende wateren in het noorden van Nederland; sociaal, recreatief en competitief.”

Orionis, Amsterdam

“Dé Amsterdamse Studenten Zeilvereniging Orionis, opgericht in 1985, is met driehonderd leden één van de grootste zeilverenigingen van Nederland en zelfs de enige in Amsterdam. Of je nou elke week naar de overwinning zeilt, eens per jaar een dappere poging waagt, of toch liever op het dek ligt te zonnen; Orionis is er voor iedereen. Stap bij ons aan boord op ons eigen Skûtsje, J22 of Flying Junior, of kom mee borrelen op de woensdagavond in hartje Amsterdam. Want naast gezelligheid op het water, kent Orionis ook veel gezelligheid op de kant!”

Studentenzeilverenigingen

RSZV ‘De Zeil’, Rotterdam

“Onze vereniging in het hart van Rotterdam is de beste combinatie tussen een gezellig studentenleven en zeilen. Van windsurfen tot valk-borrelen, laserzeilen tot spuiten over het water met de SB20, van borrelen tot feesten: R.S.Z.V. De Zeil heeft alles. Wij borrelen op maandag én donderdag, met een brede variatie aan sociale activiteiten en zijn in heel Nederland – maar vooral op de Kralingse Plas – te water te vinden.
Laten we binnenkort een glas heffen met uitzicht op de Kralingse Plas.”

In dit voorstelrondje missen nog de volgende verenigingen:

Lees ook: Flying Junior-klasse start Students Cup om wedstrijdveld te verjongen

En: Wedstrijdweekend op een studentenskûtsje

Last modified: 5 september 2024
Sluiten