Kun je straks geen plastic flesjes met water meer kopen op Texel? Dit onderwerp slingerde de burgemeester van het eiland de wereld in. De aanleiding hiervan was een bijeenkomst over plastic die donderdagavond 11 april in de Burghtkerk in Den Burg werd gehouden.
De volgende tweet plaatste burgemeester Michiel Uitdehaag op zijn Twitteraccount:
Discussie starten is ook wel eens goed om te doen. Zullen we Texel kraanwatervriendelijk verklaren, en de verkoop v plastic flesjes met water verbieden!? Scheelt zowel CO2 als plastic(vervuiling) plastics, not so fantastic #DemFest
— michiel uitdehaag (@MichielUitdehaa) April 11, 2019
Het doel van de burgemeester is om met deze maatregel de vervuiling door plastic op Texel tegen te gaan. Op 11 april gingen diverse partijen uit Europa om de tafel om te praten over de zin en onzin van het gebruik van plastic in het dagelijks leven. Tevens kwamen de gevolgen voor de omgeving van plastic afval aan bod.
Wat is jouw mening?
Enkele reacties op Twitter over het voorstel zijn:
“Op zich een nobel streven, scheelt een hoop rommel. Maar ook een hoop Duitsers, velen van hun drinken geen kraanwater… Alles uit een flesje, als je Duits kraanwater hebt geproefd weet je waarom…”
“Ik ben voor.”
“Kunnen we niet weer eens normaal gaan doen? Het ligt niet aan de verkoop, maar het zit in de instelling van de mensen.”
“Goed plan.”
Wat vind jij van het idee van burgemeester Uitdehaag?
Lees ook: Walvis aangespoeld met maag vol plastic
Omslagfoto: epSos.de/CC BY-SA 2.0
Tags: plastic, Plastic soep, Plasticvervuiling, Texel, Waddeneiland Last modified: 8 oktober 2019
Ik ben het helemaal eens met een eventueel verbod op de verkoop van plastic flesjes met water. Wat mij betreft mogen de plastic verpakkingen zo wie zo drastisch beperkt worden. Het is echt te gek voor woorden dat alles maar in plastic verpakt wordt. Aanpakken die rotzooi!
Heel goed plan!
Zo lang ze in Indonesië of China nog elk jaar een paar miljoen ton plastic in zee dumpen hebben die flesjes van Texel weinig effect. Besteed het geld en de energie liever in het opvoeden van de mensen daar.