Nieuws

Vakantiest(r)emming

Waar liggen deze zomer de kritieke punten en kun je onverwachte stremmingen verwachten?

11:11

Niets zo vervelend als een brug waarvan onduidelijk is of-ie open gaat. Waar liggen deze zomer de kritieke punten en kun je onverwachte stremmingen verwachten? In Zeilen editie 08/2024 vind je een complete overzichtskaart met alle stremmingen van deze zomer.


Alle geplande stremmingen en/of hinder van bruggen, sluizen en vaarwegen vind je terug op de website van Rijkswaterstaat (RWS): Vaarweginformatie.nl. De publiceert deze informatie ook op Teletekst, pagina 721.

Voor alle stremmingen in de Staande Mastroute kun je terecht op Nautin.nl (klik op Vaarinformatie en vervolgens Stremmingen voor een actueel overzicht van de Staande Mastroutes). Hier zie je precies welke bruggen en sluizen gestremd zijn of waar hinder is te verwachten. Per brug is er een directe link naar informatie over de betreffende brug. Het overzicht wordt dagelijks zo goed mogelijk bijgehouden.

Berichten aan de Scheepvaart

De Berichten aan de Scheepvaart (BAS), uitgegeven door RWS, bevat ook actuele scheepvaartinformatie over stremmingen en werkzaamheden aan vaarwegen. Hierin meldt RWS onder andere veranderingen van bedieningstijden voor bruggen en sluizen, stremmingen, werkzaamheden aan vaarwegen of wijzigingen aan betonning of reglementen wordt gemeld. Het is één van de bronnen die Nautin gebruikt bij het verzamelen van gegevens en verwerkt in de informatie op zijn site.
Wil je wekelijks de BAS ontvangen? Maak dan een account aan op Vaarweginformatie.nl. Abonneren is gratis. Je geeft aan welke specifieke informatie je wanneer, hoe vaak en op welke manier wilt ontvangen. Bijvoorbeeld elk uur, of één keer per dag informatie over de gebieden van je keuze. Die ontvang je dan automatisch in je mailbox. Zo kun je je eigen abonnement samenstellen om informatie op maat te ontvangen.
Helaas leert de ervaring dat veel van de meldingen een stremming betreffen van een dag geleden. Correcte informatie dus, maar te laat om rekenening mee te kunnen houden bij routeplanning. Toch zit er belangwekkende informatie tussen, zoals een geplande stremming in augustus of boeien die zijn verlegd in het Slijkgat.

Zie ook: Door het Slijkgat? Zo krijg je de meest actuele informatie

Zeilen 08/2024

Ben je benieuwd naar de rest van het verhaal? Bestel nu een digitaal jaarabonnement op Zeilen, dan heb je direct toegang tot dit artikel en vind je in ons digitale archief nog veel meer. Bestel hier.

Óf bestel een jaarabonnement 12x Zeilen+ digitaal lezen, dan krijg je maandelijks ons magazine thuisbezorgd én heb je met onze app altijd en overal de kennis van Zeilen tot je beschikking. Bestel hier.

Omslagfoto: © Ben Rutte
Tekst: Ad Krom

Tags: Last modified: 28 juli 2024
Sluiten