Nieuws

Kijktip: De Wilde Noordzee

Natuur die zich niet laat temmen

13:33

Over de Noordzee varen is fantastisch. Maar wist je dat het onder de zeespiegel ook heel bijzonder is? Ervaren duiker en cameraman Peter van Rodijnen, die de afgelopen twintig jaar zeeën over de hele wereld heeft gefilmd, neemt ons mee onder water in de film Kijktip: De Wilde Noordzee. Zo dichtbij, maar tegelijk zo onbekend: de Noordzee.

Het grootste natuurgebied van ons land laat zich niet laat temmen. Meteen zodra Peter zijn onderwaterreis start, wordt hij geconfronteerd met grote uitdagingen. Gevaarlijke en krachtige stromingen, slecht zicht in troebel water en hevige stormen, maar zijn vastberadenheid om de geheimen van dit ongetemde natuurwonder te ontrafelen wankelt nooit.

Als je over de Noordzee zeilt, bevinden zich talloze bewoners onder je. Van plankton tot reuzenhaaien en van orka’s tot tonijnen. Met verbluffende beelden onthult Peter een spectaculaire onderwaterwereld, die voor de meesten van ons volkomen onbekend is.

Bekijk de trailer en bioscoopagenda

Via de film kom je precies te weten hoe de Noordzee er (diep) onder de romp uitziet. Op zondag 8 september gaat de film in voorpremière en vanaf donderdag 12 september is hij voor het grote publiek te zien in de bioscoop. Klik hier om te kijken wanneer de film bij jou in de buurt draait.

Zie ook: Noordzee oversteken? Dit zijn de verkeersregels

Omslagfoto: © Chris Gotschalk/Wikimedia

Tags: Last modified: 4 september 2024
Sluiten