Nieuws

Iets gemist? Dit waren de vijf meest gelezen artikelen van september

De populairste berichten op Zeilen.nl

15:15

Hieronder vind je een overzicht van de vijf best gelezen artikelen van de maand september op Zeilen.nl. Dagelijks plaatsen wij onder andere interessante nieuwtjes, mooie verhalen en leuke video’s op de website. Er komt van alles voorbij, dus het kan weleens zijn dat je een bericht ontgaat. Daarom zetten we de best gelezen artikelen van de voorgaande maand voor je op een rijtje!

1. Zeilongelukken en wat je daarvan kunt leren (deel 1)
06-09-2024

We zijn er allemaal bang voor dat er tijdens een zeiltocht eens iets flink misgaat. Zes zeilers vertellen hoe zij in een situatie terechtkwamen die ze liever hadden vermeden.
Gelukkig brachten ze het er heelhuids vanaf, maar de materiële schade was soms aanzienlijk. Wat gebeurde er, hoe hebben ze het opgelost, en vooral: wat zouden ze een volgende keer anders doen?
Klik hier om het hele artikel te lezen

2. Deel VI: De bouw van ons droomjacht
09-09-2024

Vorige keer hebben we ‘Operatie omdraaien’ met succes kunnen afronden. Vanaf nu ligt ze voor de komende maanden netjes in haar natuurlijke houding in de werkplaats. Nu zien we ook echt hoe groot de binnenkant gaat worden. We zijn vooral onder de indruk van de breedte!
Klik hier om het hele artikel te lezen

 © EnecoMedia/CC BY SA 2.0

3. Zeilers gezocht die virtueel langs windmolenparken willen varen
18-09-2024

Onderzoekers waren dringend op zoek naar zeilers voor een simulatoronderzoek naar de risico’s van toenemende windmolenparken en de met steeds meer verkeer gevulde Noordzee. De beslissingen die deelnemers maken, zijn belangrijk voor het onderzoek. Het simulatoronderzoek vindt plaats op 11 oktober (en inmiddels zijn er genoeg deelnemers gevonden).
Klik hier om het hele artikel te lezen

© Heleen Huizenga

4. Vluchtelingen tegenkomen op zee: wat moet je doen?
11-09-2024

Je kan als zeiler boten tegenkomen met migranten erop, die met gevaar voor eigen leven de zee oversteken. Dit jaar gingen al 21.000 mensen in gammele bootjes over het Kanaal, waar begin september twaalf migranten verdronken. Wat moet je doen als je zo’n boot tegenkomt en wat zijn je plichten op zee?
Klik hier om het hele artikel te lezen

5. Containerschip ramt STS Leeuwin II: masten breken
04-09-2024

In de haven van Fremantle, Australië, vond een ernstig incident plaats waarbij het iconische zeilschip STS Leeuwin II zwaar beschadigd raakte. Op vrijdag 30 augustus werd het grootste opleidingszeilschip van Australië, met een lengte van 55 meter, geplet door het 332 meter lange containerschip Maersk Shekou, dat onder Singaporese vlag vaart. Het containerschip Maersk Shekou botste door een onverwachte en krachtige windvlaag tegen Leeuwin II. Daardoor braken alle masten van het schip af.
Klik hier om het hele artikel te lezen

Omslagfoto: © RNLI/DONALD MCLEOD/PETE GOSS

Last modified: 1 oktober 2024
Sluiten