Nieuws

Iets gemist? Dit waren de vijf meest gelezen artikelen van augustus

De populairste berichten op Zeilen.nl

16:56

Hieronder vind je een overzicht van de vijf best gelezen artikelen van de maand augustus op Zeilen.nl. Dagelijks plaatsen wij onder andere interessante nieuwtjes, mooie verhalen en leuke video’s op de website. Er komt van alles voorbij, dus het kan weleens zijn dat je een bericht ontgaat. Daarom zetten we de best gelezen artikelen van de voorgaande maand voor je op een rijtje!

1. Kijkwijzer zeilen op de Olympische Spelen: het complete programma
16-08-2024


De Marseille Marina barstte uit haar voegen door de Olympische Spelen. Acht Nederlandse zeilers streden in vijf zeildisciplines om de felbegeerde plak. In dit artikel vind je het complete zeilprogramma van de Olympische Spelen 2024 en lees je waar je de wedstrijden kon kijken.
Klik hier om het hele artikel te lezen

Bayesian zinken

2. ‘Onzinkbaar’ superjacht Bayesian zonk: wat ging er mis?
29-08-2024

Het luxe superjacht Bayesian ging op 19 augustus op dramatische wijze ten onder voor de kust van Sicilië. Het schip, dat door de ontwerpers ooit werd geprezen als ‘onzinkbaar’, zonk in slechts zestien minuten na het eerste alarm. Vijftien opvarenden werden gered, zeven overleefden het niet. Aanleiding van het zinken van het schip was vermoedelijk een plotselinge valwind. Het snelle zinken van Bayesian roept veel vragen op.
Klik hier om het hele artikel te lezen

© Eric van den Bandt

3. Veel meer dan een dagzeiler
17-08-2024

Je leert een boot pas kennen als je er een flink stuk mee gaat varen, liefst nog over verschillend vaarwater met elk zijn eigen karakter. We nemen een gloednieuwe Pointer 30 uit Heeg mee en gaan op pad rond Noord-Holland. Een paar dagen zeilen met een boot die veel meer is dan een dagzeiler (waarover je alles leest in Zeilen 09/2024).
Klik hier om het hele artikel te lezen

© Ben Rutte

4. Een sluis nemen
02-08-2024

Zie je op tegen een sluis? Je bent niet de enige. Vooral in sluizen tussen zoet en zout water gaat er wel eens wat mis. Het helpt als je begrijpt hoe water in een sluis zich gedraagt en hoe je boot op de schroef reageert tijdens het manoeuvreren.
Klik hier om het hele artikel te lezen

5. Dieselmotor: 19 vragen + 8 tips
30-08-2024

Een op de drie motorstoringen is te voorkomen. Door bijvoorbeeld iets meer zorg te besteden aan het onderhoud. Of door te weten hoe je – eigenhandig, aan boord – veelvoorkomende storingen zelf kunt verhelpen. Deze 19 meestgestelde vragen en 8 tips helpen je alvast op weg.
Klik hier om het hele artikel te lezen

Omslagfoto: © Topzeilen Watersportverbond

Last modified: 3 september 2024
Sluiten