Nieuws

Franse Orient Express eerste afvaller America’s Cup

De twee grote concurrenten voor de uitdagersrol zijn Italië en de Britten

15:17

Foto: America's Cup

Nu de eerste ronde van de Louis Vuitton Cup is afgelopen valt er één van de zes teams af. Het Franse Orient Express stond vanaf het begin eigenlijk met 1-0 achter, want hun campagne begon pas laat. Ze hadden maar weinig tijd om te trainen. Het Britse team INEOS stijgt boven (haar eigen) verwachtingen uit en eindigt na de Round Robins op de eerste plaats.

De Italianen, die gisteren aan het begin van de dag aan de leiding gaan, maken een fout en zijn in de race tegen Alinghi Red Bull gediskwalificeerd. Dat brengt ze in punten weer op gelijke hoogte met INEOS Brittania. Na een spannende race tussen de twee grote concurrenten pakken de Britten op het nippertje de leiding in het puntenklassement. De Fransen worden op dezelfde dag door de Britten verslagen met een tijdsverschil van 71 seconden.

De stand na de Round Robins Foto: America’s Cup

De volgende stap in het toernooi zijn de Semi-finals van de Louis Vuitton Cup. De teams die als eerste vijf keer van hun tegenstander kunnen winnen gaan door naar de finale. Daar komt een winnaar uit als een team zeven keer van de ander wint. De winnaar gaat door naar de 37e America’s Cup tegen verdediger Emirates Team New Zealand.

September 03, 2024. Louis Vuitton Cup, Race Day 5.

Het is zoals iedere editie een spektakel om de boten te zien racen. Af en toe wordt er een race afgeblazen omdat het weer in Barcelona wisselvallig is, maar dat levert ook weer bijzondere beelden op.

Kijk hieronder de nek aan nek race voor de winst van de Round Robin stage.

Lees ook: America’s Cup begonnen: Hoe te volgen

Last modified: 12 september 2024
Sluiten