Nieuws

Iets gemist? Dit waren de vijf meest gelezen artikelen van juli

De populairste berichten op Zeilen.nl

11:11

over de oceaan

Hieronder vind je een overzicht van de vijf best gelezen artikelen van de maand juli op Zeilen.nl. Dagelijks plaatsen wij onder andere interessante nieuwtjes, mooie verhalen en leuke video’s op de website. Er komt van alles voorbij, dus het kan weleens zijn dat je een bericht ontgaat. Daarom zetten we de best gelezen artikelen van de voorgaande maand voor je op een rijtje!

1. Terugblik Roelof Hemmen en Carolijn Brouwer op ‘Over De Oceaan’
11-07-2024

De laatste aflevering van het RTL-programma ‘Over De Oceaan’ is op televisie geweest. Zes bekende Nederlanders staken in acht afleveringen over van Lanzarote naar Sint Maarten. Roelof Hemmen en Carolijn Brouwer geven ons een kijkje achter de schermen – was er nou een volgboot of niet? – van het programma dat op veel lof én kritiek van zeilers kan rekenen.
Klik hier om het hele artikel te lezen

© Albert de Brouwer

2. Stuk gegaan: plotseling mijn mast overboord
25-07-2024

“We liggen lekker op een oor als mijn neef, die aan het roer zit, plotseling: ‘KUIL!’ roept. Samen met zijn broer duik ik weg onder de buiskap. De golf gaat over ons heen, maar direct voelen we dat er iets helemaal anders is. Het schip maakt geen vaart meer en heeft ook geen helling. Een blik vanachter de buiskap: de mast ligt in het water.”
Klik hier om het hele artikel te lezen

digicla/CC BY-sa 2.0

3. Orka’s bij Bretagne bijten stuk roer van zeiljacht af
24-07-2024

Orka’s vielen vorige week een Belgisch zeiljacht aan voor de kust van Bretagne – 800 mijl noordelijker dan de Straat van Gibraltar, die berucht is om de orka-incidenten. Een orka “knabbelde aan het roer”, vertellen opvarenden John en Chris in een video van het Eindhovens Dagblad. Het jacht raakt stuurloos en moet door de kustwacht naar de wal gesleept worden. De zeilers zelf komen met de schrik vrij.
Klik hier om het hele artikel te lezen

 

4. Binnen een paar seconden je mast kwijt
13-07-2024

Tijdens een oversteek van Eastbourne naar Stellendam verliezen Victor Dreissen en Ton Holdert hun mast. Hun Everson 33 blijft redelijk ongeschonden. De vrienden blijken in een noodsituatie adequaat te handelen. “We zeiden tegen elkaar: er valt niets meer te redden, de boel moet zo snel mogelijk overboord.”
Klik hier om de teaser te lezen (het hele verhaal lees je in Zeilen editie 07/2024)

over de oceaan
© Jasper Suyk / Dracorubio

5. Zes BN’ers op een zeilschip de oceaan over
23-05-2024

Voor het nieuwe RTL4-programma Over De Oceaan stapten zes BN’ers uit hun comfortzone om circa 3000 mijl over de Atlantische Oceaan te varen. Onder leiding van ervaren kapitein Gregor Vlasblom en co-kapitein Carolijn Brouwer voer het zestal van Las Palmas naar het Caribisch gebied. In die tussentijd waren zij volledig afhankelijk van de zee, de wind en natuurlijk elkaar.
Klik hier om het hele artikel te lezen

Omslagfoto: © Jasper Suyk / Dracorubio

 

Tags: Last modified: 1 augustus 2024
Sluiten