Nieuws

Dames JAJO Team DutchSail door naar semi-finales

Na de vier races van dinsdag verliezen de dames de koppositie aan de Zweden maar gaan ze door naar de semifinals

18:38

October 08, 2024. 37th America’s Cup -Puig Women's America's Cup, Race Day 3 - Group B.

Het is dinsdag een spannende dag in Barcelona. De vrouwen van JAJO Team DutchSail staan na vier races in poule B van de Womens America’s Cup bovenaan het klassement. In de races van vandaag komen zijn ze twee keer derde en twee keer tweede, waarmee ze als tweede in het klassement geplaatst zijn voor de semifinals op vrijdag. “Het was een hectische dag.”

De dag kent alle verschillende omstandigheden. Tijdens de ene wedstrijd staat er acht knopen wind, en de ander 23. Het is een uitdaging voor de zeilster om daar tussen te schakelen maar het lukt. In de tweede race crashen de Canadezen waardoor ze niet meer mee kunnen doen. In de volgende race gaan ook de Duitsers over het randje van de mogelijkheden die de AC40 heeft. Omdat de boot waar Canada in zeilt kapot is, en ze die delen met een team uit poule A, stelt de organisatie de vier races uit de andere poule van vandaag uit.

“Ongeveer iedere minuut waren er andere omstandigheden” vertelt Willemijn Offerman na afloop van de racedag. “We hadden nog nooit met dit soort golven in de boot gezeten, dus dat hebben we goed voorgesproken.” Ze is ontzettend trots op het team en blij dat ze sowieso nog een dag mee racen. “Dit gaan we wel even vieren.”

Willemijn Offerman Foto: America’s Cup

Vrijdag zijn er dus nog vier wedstrijden waar de Nederlanders in meezeilen. Met de beste drie uit poule A en de beste drie uit poule B. Na vier races gaan de beste twee teams door naar de finale op zondag.

Lees ook: JAJO Team DutchSail dames gaan als een trein bij de Puig Women’s America’s Cup

Last modified: 8 oktober 2024
Sluiten