Nieuws

Evaluatie beperkte bedientijden Zeelandbrug: ervaringen van zeilers gezocht

Ben jij er deze zomer onderdoor gevaren?

15:49

bedientijden Zeelandbrug

De Zeelandbrug werd deze zomer bij wijze van proef slechts een keer per uur bediend, om de verkeersdoorstroom op de weg te bevorderen. De proefperiode van de beperkte bedientijden van de Zeelandbrug wordt nu geëvalueerd. Ben je deze zomer door de Zeelandbrug gevaren? Deel dan je ervaringen in deze peiling van het Watersportverbond.

Proefperiode bedenktijden

De provincie Zeeland besloot om het aantal openingen per uur terug te brengen van twee naar een om de doorstroming en de verkeersveiligheid op de N256 te verbeteren. Dit gold voor de periode van 1 april tot 1 oktober. Het Watersportverbond en HISWA-RECRON zijn kritisch op het besluit, omdat de beperkte bedientijden op het water juist tot onveilige situaties kunnen leiden. Mede daarom werd besloten afgelopen zomer te gebruiken als proefperiode, die nu geëvalueerd wordt.

Peiling bedientijden Zeelandbrug

De peiling over de bedientijden van de Zeelandbrug bestaat uit acht vragen en kost zo’n vijf minuten om in te vullen. Je kunt ’m hier invullen via het Watersportverbond. Na de evaluatie zal besloten worden of de brugopeningen in de zomermaanden definitief teruggebracht worden naar eenmaal per uur. In de wintermaanden is dit al het geval.

Omslagfoto: © Michael Staats/CC BY-SA 3.0

Last modified: 16 oktober 2024
Sluiten