America's Cup, Nieuws

Emirates Team New Zealand vergroot voorsprong naar 4-0

Liveblog Louis Vuitton 37th America's Cup

14:45

Ricardo Pinto - America's Cup

We zijn ondertussen in het laatste deel van de Louis Vuitton 37th America’s Cup belandt. Op dit moment zijn Emirates Team New Zealand en INEOS BRITANNIA aan het strijden voor de overwinning tijdens de best-of-seven-serie.

De Louis Vuitton 37th America’s Cup is, naast dit liveblog, via verschillende manieren te volgen. De website van de America’s Cup geeft een duidelijk overzicht. Daarnaast zijn de wedstrijden, vanaf dit punt in de race, ook te volgen via de website en app van de NOS.


14 oktober 2024 16.00 uur

Opnieuw winst voor Emirates Team New Zealand: 4-0

Race 4 op maandag 14 oktober is beslecht in het voordeel van Emirates Team New Zealand. In het eerste deel van de race blijven de boten spannend dicht bij elkaar. In leg 3 wordt de afstand tussen de beide teams steeds groter. Het Britse team kwam op zo’n 400 meter achterstand binnen. Dit zorgt voor een voorsprong voor het Nieuw Zeelandse team van 4-0.

De teams hebben de rest van vandaag een vrije dag. Op woensdag 16 oktober zullen ze opnieuw de strijd met elkaar aangaan om 14:00. Race 5 en 6 zijn live te volgen via de website van de America’s Cup.

Wil je race 4 terugkijken? Bekijk dan de volledige race via het Youtube kanaal van de America’s Cup of de recap hieronder.


14 oktober 2024 13:30

Emirates Team New Zealand vergroot voorsprong naar 3-0

Tijdens race 3 van de Louis Vuitton 37th America’s Cup in Barcelona liet Emirates Team New Zealand gisteren opnieuw zijn sterke kant zien. Tijdens de pre-start dwongen ze een penalty af bij INEOS Britannia. Dit zorgde ervoor dat ze de wedstrijd begonnen met een voorsprong.

Vanaf dat punt hielden de Kiwi’s hun voorsprong vast wat ervoor zorgde dat ze de race wonnen met 52 seconden voorsprong. Gedurende de race liepen de teams redelijk gelijk op. INEOS Britannia vaarde ook met kaarsrechte lijnen en gelijke snelheden, maar de manouvres van het team uit Nieuw Zeeland waren te goed om ze in te halen.

De vierde race werd uitgesteld doordat de wind afzwakte. Dit zorgde ervoor dat Emirates Team New Zealand aan kop staat met 3-0. Maandag 14 oktober wordt de vierde race gevaren om 14:10.

Wil je alle hoogtepunten van race 3 bekijken? Bekijk dan de samenvatting in onderstaande video.



Tags: Last modified: 14 oktober 2024
Sluiten